Дослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом
Вантажиться...
Дата
2008
Автори
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Робота присвячена дослідженню і створенню раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом для профілактики захворювань, пов¢язаних з порушеннями ендокринної системи.Запропоновано метод визначення гідратних чисел моно- та дисахаридів у
водних розчинах, який грунтується на використанні ЕПР спектроскопії і нітроксильного радикала в якості спінової мітки.
Опис
Ключові слова
сирцеві пряники, глікемічний індекс, прості вуглеводи, числа гідратації, ретроградація крохмалю, адгезія, тісто, сырцовые пряники, гликемический индекс, простые углеводы, числа гидратации, ретроградация крахмала, адгезия, тесто, pastry, gingerbread, glycemic index, carbohydrates, hydration number, starch retrogradation, adhesion, кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Бібліографічний опис
Полумбрик, М. О. Дослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Полумбрик максим олегович ; НУХТ. - К., 2008. - 20 с.