Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445
Title: Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів
Authors: Ромоданова, Валентина Олександрівна
Смірнов, Вадим Семенович
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Мазуренко, Олександр Григорович
Keywords: електропровідність
теплофізичні характеристики температура
жир
СЗМЗ
цукроза
згущене молоко з цукром
электропроводность
теплофизические характеристики температура
жир
СОМО
сахароза
сгущенное молоко с сахаром
electrical conductivity
thermal characteristics temperature
fat
sucrose
sweetened condensed milk
кафедра електропостачання і енергоменеджменту
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 1999
Citation: Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів / В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. В. Кочубей, О. Г. Мазуренко // Харчова і переробна промисловість. – 1999. - № 11-12. – С. 15.
Abstract: Встановлено прямолінійний характер залежності електропровідності від температури, концентрації жиру, СЗМЗ та цукрози. У перших трьох випадках електрична характеристика зростає, в останньому — знижується, що пов'язано з гальмуючою здатністю електронейтральних часток цукру в переміщенні електричних зарядів. На підставі комплексу експериментальних досліджень і математичної обробки даних розроблено один з можливих підходів до тестування складу згущеного молока з цукром, що полягає у вимірюванні електропровідності за двома температурами з подальшим визначенням вмісту шуканого компонента. Обґрунтована потреба у новітніх даних щодо електропровідності та теплофізичних характеристик молока і згущених молочних консервів, їх зміни під час виробництва, для підвищення точності технологічних розрахунків та визначення енергоємності виробництва.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24.pdf100.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.