Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445
Назва: Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів
Інші назви: Efficiency in production can be electro-rate and teplofyzycheskym characteristics of milk of products
Автори: Ромоданова, Валентина Олександрівна
Смірнов, Вадим Семенович
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Мазуренко, Олександр Григорович
Romodanova, Valentina
Kochubei-Lytvynenko, Oksana
Mazurenko, Alexander
Smirnov, Vadim
Ключові слова: електропровідність
теплофізичні характеристики температура
жир
СЗМЗ
цукроза
згущене молоко з цукром
электропроводность
теплофизические характеристики температура
жир
СОМО
сахароза
сгущенное молоко с сахаром
electrical conductivity
thermal characteristics temperature
fat
sucrose
sweetened condensed milk
кафедра електропостачання і енергоменеджменту
кафедра технології молока і молочних продуктів
Дата публікації: 1999
Бібліографічний опис: Ромоданова, В. О. Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів / В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. В. Кочубей, О. Г. Мазуренко // Харчова і переробна промисловість. – 1999. - № 11-12. – С. 15.
Короткий огляд (реферат): Встановлено прямолінійний характер залежності електропровідності від температури, концентрації жиру, СЗМЗ та цукрози. У перших трьох випадках електрична характеристика зростає, в останньому — знижується, що пов'язано з гальмуючою здатністю електронейтральних часток цукру в переміщенні електричних зарядів. На підставі комплексу експериментальних досліджень і математичної обробки даних розроблено один з можливих підходів до тестування складу згущеного молока з цукром, що полягає у вимірюванні електропровідності за двома температурами з подальшим визначенням вмісту шуканого компонента. Обґрунтована потреба у новітніх даних щодо електропровідності та теплофізичних характеристик молока і згущених молочних консервів, їх зміни під час виробництва, для підвищення точності технологічних розрахунків та визначення енергоємності виробництва. Установлено прямолинейный характер зависимости электропроводности от температуры, концентрации жира, СОМО и сахарозы. В первых трех случаях электрическая характеристика растет, в последнем - снижается, что связано с тормозящим способностью электронейтральных частиц сахара в перемещении электрических зарядов. На основании комплекса экспериментальных исследований и математической обработки данных разработаны один из возможных подходов к тестированию состав сгущенного молока с сахаром состоит в измерении электропроводности по двум температурам и определения содержания неизвесного компонента. Обоснована потребность в новейших данных по электропроводности и теплофизических характеристик молока и сгущенных молочных консервов, их изменения при производстве, для повышения точности технологических расчетов и определения энергоемкости производства. Established straightforward character depending on the temperature conductivity, concentration of fat and sucrose. In the first three cases, the electrical characteristics of the increases in the latter - is reduced, due to the braking ability of electrically neutral particles of sugar moving electric charges. Based on the set of experimental studies and mathematical data processing developed one possible approach to testing of the sweetened condensed milk, which is to measure the electrical conductivity at two temperatures, followed by determination of the content of the desired component. Substantiates the need for new data on the electrical and thermal characteristics of milk and condensed milk cans, their changes during production, to improve the accuracy of process calculations and determine the energy production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
24.pdf100.75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.