Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРомоданова, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.authorСмірнов, Вадим Семенович-
dc.contributor.authorКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна-
dc.contributor.authorМазуренко, Олександр Григорович-
dc.contributor.authorRomodanova, Valentina-
dc.contributor.authorKochubei-Lytvynenko, Oksana-
dc.contributor.authorMazurenko, Alexander-
dc.contributor.authorSmirnov, Vadim-
dc.date.accessioned2013-04-11T13:51:45Z-
dc.date.available2013-04-11T13:51:45Z-
dc.date.issued1999-
dc.identifier.citationРомоданова, В. О. Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів / В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. В. Кочубей, О. Г. Мазуренко // Харчова і переробна промисловість. – 1999. - № 11-12. – С. 15.uk_UK
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445-
dc.description.abstractВстановлено прямолінійний характер залежності електропровідності від температури, концентрації жиру, СЗМЗ та цукрози. У перших трьох випадках електрична характеристика зростає, в останньому — знижується, що пов'язано з гальмуючою здатністю електронейтральних часток цукру в переміщенні електричних зарядів. На підставі комплексу експериментальних досліджень і математичної обробки даних розроблено один з можливих підходів до тестування складу згущеного молока з цукром, що полягає у вимірюванні електропровідності за двома температурами з подальшим визначенням вмісту шуканого компонента. Обґрунтована потреба у новітніх даних щодо електропровідності та теплофізичних характеристик молока і згущених молочних консервів, їх зміни під час виробництва, для підвищення точності технологічних розрахунків та визначення енергоємності виробництва. Установлено прямолинейный характер зависимости электропроводности от температуры, концентрации жира, СОМО и сахарозы. В первых трех случаях электрическая характеристика растет, в последнем - снижается, что связано с тормозящим способностью электронейтральных частиц сахара в перемещении электрических зарядов. На основании комплекса экспериментальных исследований и математической обработки данных разработаны один из возможных подходов к тестированию состав сгущенного молока с сахаром состоит в измерении электропроводности по двум температурам и определения содержания неизвесного компонента. Обоснована потребность в новейших данных по электропроводности и теплофизических характеристик молока и сгущенных молочных консервов, их изменения при производстве, для повышения точности технологических расчетов и определения энергоемкости производства. Established straightforward character depending on the temperature conductivity, concentration of fat and sucrose. In the first three cases, the electrical characteristics of the increases in the latter - is reduced, due to the braking ability of electrically neutral particles of sugar moving electric charges. Based on the set of experimental studies and mathematical data processing developed one possible approach to testing of the sweetened condensed milk, which is to measure the electrical conductivity at two temperatures, followed by determination of the content of the desired component. Substantiates the need for new data on the electrical and thermal characteristics of milk and condensed milk cans, their changes during production, to improve the accuracy of process calculations and determine the energy production.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectелектропровідністьuk_UK
dc.subjectтеплофізичні характеристики температураuk_UK
dc.subjectжирuk_UK
dc.subjectСЗМЗuk_UK
dc.subjectцукрозаuk_UK
dc.subjectзгущене молоко з цукромuk_UK
dc.subjectэлектропроводностьuk_UK
dc.subjectтеплофизические характеристики температураuk_UK
dc.subjectжирuk_UK
dc.subjectСОМОuk_UK
dc.subjectсахарозаuk_UK
dc.subjectсгущенное молоко с сахаромuk_UK
dc.subjectelectrical conductivityuk_UK
dc.subjectthermal characteristics temperatureuk_UK
dc.subjectfatuk_UK
dc.subjectsucroseuk_UK
dc.subjectsweetened condensed milkuk_UK
dc.subjectкафедра електропостачання і енергоменеджменту-
dc.subjectкафедра технології молока і молочних продуктів-
dc.titleЕфективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктівuk_UK
dc.title.alternativeEfficiency in production can be electro-rate and teplofyzycheskym characteristics of milk of productsuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24.pdf100.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.