Роль держави у формуванні кластерів росту

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Стаття присвячена розкриттю ролі держави у виборі форми кластерних об’єднань та забезпеченню ефективності їх функціонування. В статті наведені ознаки та види класифікації кластерів, дано рекомендований перелік можливих учасників та переваг кластерів. До цих переваг автори віднесли: можливість залучення фінансових засобів у виробництво шляхом об’єднання спільних фінансових ресурсів, забезпечення доступу до інформаційних ресурсів і обмін інформацією, об’єднання зусиль для підвищення конкурентоспроможності продукції, об’єднання компонентів виробничого процесу, оптимального планування роботи підприємств кластера, залучення до роботи наукових та інформаційних установ, об’єднання зусиль в маркетинговій політиці. The authors elucidate the role of the state in choosing the form of cluster associations and ensuring their effectiveness. The article presents the characteristics and types of classification of clusters given the recommended list of potential participants and the benefits of clusters. These authors attributed advantages: the ability to attract financial resources into production by combining the joint financial resources, access to information resources and information sharing, to join efforts to improve the competitiveness of products, combining components of the production process, optimal planning of enterprises cluster, engagement of scientific and information agencies join efforts in marketing policy.

Опис

Ключові слова

кластер, конкуренція, об’єднання, інновації, держава, стратегія, концентрація, cluster, competition, association, innovation, state, strategy, concentration, кафедра обліку і аудиту

Бібліографічний опис

Чернелевська, О. Л. Роль держави у формуванні кластерів росту / О. Л. Чернелевська, Л. М. Чернелевський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 47. – С. 190–196.

Зібрання