DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7593

Название: Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародках
Другие названия: How one can reliably determine the coefficient of internal water transfer in corn germs
Авторы: Луцик, Юрій Павлович
Король, Анатолій Миколайович
Вербицький, Борис Ілліч
Шаран, Андрій Васильович
Korol, Anatoliy
Verbitckiy, Boris
Sharan, Andrey
Lutsyk, Yuriy
Ключевые слова: кукурудзяні зародки
коефіцієнти ефузії
термоефузії
кукурузные зародыши
коэффициенты эффузии
термической эффузии
corn germ
coefficients of effusion
thermoeffusion
кафедра фізики
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2002
Библиографическое описание: Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародках / Ю. П. Луцик, А. М. Король, Б. І. Вербицький, А. В. Шаран // Зерно і хліб. - 2002. - № 4. - С. 87.
Краткий осмотр (реферат): В статті наведені визначені для кукурудзяних зародків коефіцієнти ефузії і термічної ефузії в залежності від вмісту вологи. Коефіцієнти ефузії мають найбільші значення 1,5  10-11 м2/с при вологовмістах до 10% і залишаються сталими до вологовмісту 30%. Коефіцієнти термічної ефузії зростають при підвищенні температури. В статье приведены определенные для кукурузных зародышей коэффициенты эффузии и термической эффузии в зависимости от влагосодержания. Коэффициенты эффузии имеют наибольшие значения 1,5  10-11 м2/с при влагосодержании до 10% и остаються постоянными до влагосодержания 30%. Коэффициенты термической эффузии возрастают при повышении температуры. Determined for corn germs the coefficients of effusion and thermal effusion depended on water contents are presented in the paper. Coefficent of effusion has the maximal value 1,5  10-11 m2/s for water contents 10% and remained constant up to water contents 30%. Coefficient of thermal effusion increases at the rise of temperature.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7593
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
koephitsient.pdf230,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback