Математичне моделювання нестаціонарних режимів технологічних комплексів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2004

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Розглянуто сучасні підходи до моделювання нестаціонарних режимів технологічних комплексів харчових виробництв. Встановлено особливості застосування математичних моделей на різних рівнях ієрархії керування. Наведено результати комп’ютерного моделювання біотехнологічних процесів і встановлено і встановлено закономірності їх регуляції та адаптації, що дасть можливість розрахувати ефективне керування технологічними комплексами на основі принципів самоорганізації. Рассмотрены современные подходы к моделированию нестационарных режимов технологических комплексов пищевых производств. Установлены особенности применения математических моделей на разных уровнях иерархии управления. Приведены результаты компьютерного моделирования биотехнологических процессов и установлено закономерности их регуляции та адаптации, что даст возможность рассчитывать эфективного управления технологическими комплексами на основе принципов самоорганизации.
Modern approaches to modeling nonstationary regimes technological systems of food production. The peculiarities of application of mathematical models at different levels of the hierarchy of control. The results of computer modeling of biotechnological processes and installed and established patterns of regulation and adaptation, which will enable to calculate the effective management of technological systems based on principles of self-organization.

Опис

Ключові слова

математичне моделювання, технологічний комплекс, нестаціонарний режим, mathematical modeling, technological complex, transient mode, кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

Бібліографічний опис

Ладанюк, А. П. Математичне моделювання нестаціонарних режимів технологічних комплексів [Текст] /А. П. Ладанюк, В. Д.Кишенько //Наук. журн. «Харчова промисловість». - 2004. - №3. - С. 160-162.

Зібрання