DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936

Название: Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників
Другие названия: The study of the influence of rye malt extract and enzyme preparation on the process of cakes staling
Авторы: Ігнатченко, Д. Ю.
Дробот, Віра Іванівна
Фоменко, Веніамін Васильович
Прокопенко, Алла Дмитрівна
Fomenko, Venіamіn
Ignatchenko, D.
Drobot, Vera
Prokopenko, Alla
Ключевые слова: заварні пряники
житньо-солодовий екстракт
ферментний препарат Новаміл
крохмальна патока
структура
ретроградація
заварные пряники
ржано-солодовый экстракт
ферментный препарат Новамил
крахмальная патока
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
ретроградация
scalded cakes
rye-malt extract
enzyme preparation Novamil
starch syrup
structure
retrogradation
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2009
Библиографическое описание: Ігнатченко, Д. Ю. Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників / Д. Ю. Ігнатченко, В. В. Фоменко, А. Д. Прокопенко, В. І. Дробот // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. –2009. – № 6 (55). – С. 27-29.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто можливість застосування житньо-солодового екстракту (ЖСЕ) у виробництві пряників в дозуванні 20 % до маси борошна замість крохмальної патоки. А також спільного застосування ЖСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР з метою уповільнення процесів черствіння заварних пряників. Досліджено зміни в структурі крохмалю методом рентгенофазового аналізу на дифрактометрі. Доведено доцільність застосування РСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР. Рассмотрена возможность применения ржано-солодового экстракта (РСЭ) в производстве пряников в дозировке 20 % к массе муки вместо крахмальной патоки. А также совместного применения РСЭ и ферментного препарата Новамил 1500 МГ с целью замедления процессов черствения заварных пряников. Исследованы изменения в структуре крахмала методом рентгенофазового анализа на дифрактометре. Доказана целесообразность применения РСЭ и ферментного препарата Новамил 1500 МГ. The article deals with possibility of using rye malt extract (RME) in the production of cakes at a dosage of 20% by weight of flour, starch syrup instead. As well as the joint use of RME and the enzyme preparation Novamil 1500 mg, with a view to slow the staling process cakes. The changes in the structure of starch by X-ray diffract meter analysis are researched. The expediency of the use of the RME and enzyme preparation Novamil 1500 mg is proved.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
dvivvjseifpnpcp.pdf3,15 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback