Пробіотики: можливість застосування при гіперхолестеринемії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2006

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Обговорено можливість застосування мікроорганізмів-пробіотиків, представників нормальної мікрофлори кишечнику людини для зниження рівня холестерину в сироватці крові та холестерину в складі його транспортних форм, зокрема ліпопротеїну низької щільності. Розглянуто роль нормальної мікрофлори кишечнику в метаболізмі холестерину та участь екзогенних пробіотиків у цьому процесі. Проаналізовано можливі біохімічні механізми зниження рівня холестерину під впливом пробіотиків та проблему збереження їх життєздатності при внесенні до організму людини. Наводяться результати численних клінічних досліджень щодо позитивного впливу препаратів пробіотиків і харчових продуктів, створених з їх використанням, на загальні рівні сироваткового холестерину в осіб з помірною гіперхолестеринемією, що розглядають як перспективний альтернативний напрямок медикаментозної терапії гіперхолестеринемії.

Опис

Ключові слова

холестерин, гіперхолестеринемія, ішемічна хвороба серця, ліпопротеїн низької щільності, пробіотики, лактобактерії, cholesterol, hypercholesterolemia, ischemic heart disease, low density lipoprotein, probiotics, lactobacteria, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Пробіотики : можливість застосування при гіперхолестеринемії / С. М. Мосійчук, М. Б. Хоменко, Т. С. Михайлова, Н. Ф. Кігель, О. В. Карпов // Український медичний часопис. – 2006. – № 2 (52). – С. 10-23.

Зібрання