Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8043
Title: Перспективы использования продуктов переработки винограда при производстве кондитерских изделий
Other Titles: Prospects for the use of products of processing of grapes for the production of confectionery products
Authors: Оболкина, Вера Ильинична
Калиновская, Татьяна Витальевна
Крапивницкая, Ирина Алексеевна
Кияница, Светлана Геннадьевна
Букшина, Л. С.
Obolkina, Vera
Kalinovska, Tatyana
Krapivnitska, Iryna
Kyianytsia, Svetlana
Bukshyna, L.
Keywords: виноградные выжимки
помадно-кремовые массы
порошок из выжимок винограда
пектиновые вещества
дубильные вещества
виноградні вичавки
помадно-кремові маси
порошок з вичавок винограду
пектинові речовини
дубильні речовини
grape marc
fondant-cream mass
powder with grape marc
pectin
tannins
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2013
Citation: Оболкина, В. И. Перспективы использования продуктов переработки винограда при производстве кондитерских изделий / В. И. Оболкина, Т. В. Калиновская, И. А. Крапивницька, С. Г. Кияница, Л. С. Букшина // Продукты и ингредиенты. — 2013. — № 3. — С. 30—31.
Abstract: Порошок из виноградных выжимок имеет повышенную влагоудерживающую способность, благодаря содержанию клетчатки и пектиновых веществ. Внесение порошка во время приготовления конфетной массы способствовало закреплению свободной влаги дисперсионной среды и улучшало структурные свойства конфетной массы. Порошок з виноградних вичавок має підвищену вологоутримуючу здатність, завдяки вмісту клітковини та пектинових речовин. Внесення порошку під час приготування цукеркової маси сприяло зв’язуванню вільної вологи дисперсійного середовища та поліпшувало структурні властивості цукеркової маси. Powder from grape pomace has a high water-retaining capacity, thanks to fiber and pectin. Adding powder when cooking candy masses helped bind free water dispersion medium and improved structural properties candy mass.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8043
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ksgpippvppki.pdf148.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.