Перспективна сировина для виробництва пива

Вантажиться...
Ескіз

Файли

Дата

2005

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Зростання обсягів виробництва пива потребує забезпечення підприємств сировиною високою якості й низької собівартості. Останнім часом у спиртовій та пивоварній галузях деяких країн світу застосовують новий вид сировини – тритікале. Дослідження науковців кафедри бродильних виробництв НУХТ також засвідчують, що використання тритікале у виробництві пива та спирту вигідно та ефективно. Так, наприклад, собівартість пива із солоду тритікале в суміші з ячмінним солодом на 15 - 20% нижче, ніж собівартість пива тільки з ячмінного солоду. The growing of brewing requires providing the plants with high quality and low self-cost raw materials. Lately the new kind of raw materials, triticale, is used for brewing and liquor production. The scientists from Biotechnology of Fermentative Products and Winemaking Department (NUFT) researched this new material. They find out that it is a profitable and efficient new material for brewing and liquor production. For example the cost of beer made of triticale malt in combination with burly malt is 15-20% lower than the beer made of only of barley malt.

Опис

Ключові слова

пиво, пивоварний ячмінь, нетрадиційна сировина, тритікале, солодорощення, beer, brewing barley, brewing malt, untraditional raw materials, triticale, malting, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Перспективна сировина для виробництва пива / В. А. Домарецький, В. Д. Ганчук, Л. М. Москальова, Л. В. Бондаренко // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 2. - С. 23-25.

Зібрання