Адсорбційне очищення соку столового буряка від пектинових речовин монтморилонітом

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В роботі досліджено вплив концентрації адсорбента та часу адсорбції на якість очищення соку столового буряка. Встановлено, що при концентрації монтморилоніту 4,76% мас. та тривалості оброблення 30хв. досягається найбільша ефективність адсорбції. The influence of the concentration of adsorbent and adsorption time on the quality of red beet juice purification. Found that at a concentration of 4.76% by weight montmorillonite. and duration of treatment 30 min. achieved the greatest efficiency of adsorption.

Опис

Ключові слова

адсорбція, монтморилоніт, сік столового буряка, adsorption, montmorillonite, table beet juice, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Мельник, Л. М. Адсорбційне очищення соку столового буряка від пектинових речовин монтморилонітом / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник // Сучасні технології та обладнання обладнання харчових виробництв : Міжнародна науково-практична конференція, 29-30 вересня 2011р. : тези доповідей. - 2010. – С. 164-165 .