Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8599
Title: Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування (Деклараційний патент №55157)
Other Titles: Method of preparation of starch-containing raw materials for fermentation (Patent № 55157)
Authors: Олійнічук, Сергій Тимофійович
Левандовський, Леонід Вікторович
Шевченко, Василь Іванович
Міхненко, Євгеній Олександрович
Михайльо, Віктор Миколайович
Олійнічук, Олексій Сергійович
Жолнер, Іван Дмитрович
Сосницький, Віталій Володимирович
Жихарєв, Юрій Валентинович
Шиян, Петро Леонідович
Лукіянчук, Григорій Іванович
Нагребецький, Анатолій Іванович
Oliynichuk, Sergei
Lewandowski, Leonid
Shevchenko, Vasily
Mikhnenko, Eugene
Oliynichuk, Alexey
Zholner, Ivan
Sosnitsky, Vitaliy
Zhikharev, Yuriy
Shiyan, Peter
Lukiyanchuk, Grigoriy
Nahrebetskyy, Anatoliy
Myhaylo, Viktor
Keywords: заміс
мокре подріблення
розчинення крохмалю
оцукрювання
замес
мокрое измельчение
растворение крахмала
осахаривания
batch
wet crushing
dissolving starch
saccharification
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2003
Citation: Деклараційний патент №55157 А Україна, МПК С 12 Р 7/04. Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування / С. Т. Олійнічук., Л. В. Левандовський, В. І. Шевченко, Є. О. Міхненко, В. М. Михайльо, О. С. Олійнічук, І. Д. Жолнер, В. В. Сосницький, Ю. В. Жихарєв, П. Л. Шиян, Г. І. Лукіянчук, А. І. Нагребецький ; патентовласник НУХТ – 2002075656 ; заявл. 09.07.2002 ; опубл. 17.03.2003, Бюл. № 3.
Abstract: Cпосіб передбачає внесення α-амілази и глюкоамілази в зерновий заміс, піддають більш тонкому подрібненню одночасно з розчиненням і оцукрюванням крохмалю в одну стадію в умовах турбулентного режиму на рівні 140000-280000 Re. Способ предусматривает внесение α-амилазы и глюкоамилазы в зерновой замес, который подвергают более тонкому измельчению одновременно с растворением и осахариванием крах мала в одну стадию в условиях турбулентного режима на уровне 140000-280000 Re. The method provides addition α-amylase and glucoamylase in the grain batch, which was subjected to a more finely ground simultaneously with the dissolution and saccharification starch in a single stage in a turbulent regime at 140000-280000 Re.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8599
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
55157.pdf2.57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.