DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8700

Название: Refinement of the physical and chemical methods for the determination of sugars
Другие названия: Уточнення фізичних і хімічних методів визначення цукрів
Авторы: Deriy, Elena
Meletyev, Anatoly
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Nosenko, Volodymyr
Дерій, Олена Іванівна
Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Носенко, Володимир Єрофійович
Ключевые слова: sugars
fermentable sugars
determination
express-analysis
зброджувані цукри
методи визначення цукрів
експрес-аналіз
сбраживаемые сахара
методы определения сахаров
экспресс-анализ
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра фізики
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Refinement of the physical and chemical methods for the determination of sugars / O. Deriy, S. Litvynchuk, A. Meletev, V. Nosenko // Ukrainian Journal of Food Science. - 2012. - Vol. 1, Issue 1. – Р. 54-58.
Краткий осмотр (реферат): The purpose of the work is the comparison of the main existing methods for the determination of sugars to identify the most accurate and easy-to-use in the brewing industry. Experimentally there are optimal methods for determination of sugars for the use in laboratory and industrial conditions of the brewing industry. The correlated coefficients were determined between the results obtained by different methods for the adequate reflection of the main components of sugar share of wort and beer. The essential practical conclusion of the research is the methods for determination of sugars have a sufficiently high accuracy in the determination of the maltose concentration in wort. These methods are the most suitable for the control of kinetics and regulation of production processes. Метою проведеної роботи є порівняння основних існуючих методів визначення цукрів для виявлення найбільш точних та зручних при використанні у пивоварній промисловості. Експериментально встановлено оптимальні методи визначення цукрів для використання в лабораторних та виробничих умовах пивоварної промисловості. Встановлені корелюючі коефіцієнти між результатами, отриманими різними методами для адекватного відображення основних компонентів цукрової частки сусла і пива. Суттєвим практичним висновком досліджень є те, що фізичні методи визначення цукрів мають достатньо високу точність при визначенні концентрації мальтози в суслі і найбільш придатні для контролювання кінетики і регулювання виробничих процесів. Целью проведенной работы является сравнение основных существующих методов определения сахаров для выявления наиболее точных и удобных при использовании в пивоваренной промышленности. Экспериментально установлены оптимальные методы определения сахаров для использования в лабораторных и производственных условиях пивоваренной промышленности. Установлены коррелирующие коэффициенты между результатами, полученными разными методами для адекватного отображения основных компонентов сахарной части сусла и пива. Существенным практическим выводом исследований является то, что физические методы определения сахаров имеют достаточно высокую точность при определении концентрации мальтозы в сусле и наиболее пригодны для контролирования кинетики и регулирования производственных процессов.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8700
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
12556.pdf903,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback