Напрями екологічної реструктуризації підприємств цукрової промисловості України
Дата
2013
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В статті розглянуто основні екологічні проблеми України, підприємств харчової промисловості та підприємств цукрової галузі. Досліджено основні економічні проблеми, які впливають на екологізацію виробництва. Сформульовано основні проблеми підприємств цукрової промисловості, які впливають на погіршення екологічної ситуації. Основними з яких є: висока матеріаломісткість виробництва, використання фізично та морально застарілого обладнання та технологій, відсутність очисних споруд.
Досліджено фактори, які впливають на випуск екологічно чистої продукції цукрової промисловості. Сформовано основні напрями екологічної реструктуризації підприємств цукрової галузі.
The article examines the main environmental problems of Ukraine, of the enterprises of food industry and enterprises of sugar industry of Ukraine. Сonsidered the basic economic problems that affect the cleaner production.
Formulated the basic problems of sugar industry that affect environmental degradation. The main of them are: high material production, use of physically and morally obsolete equipment and technology, lack of treatment facilities.
Research the factors that affect the production of environmentally products of the sugar industry. Formed main areas of ecological restructuring of sugar industry.
Опис
Ключові слова
цукрова промисловість, екологічні проблеми, екологічна реструктуризація, sugar industry, environmental restructuring, environmental problems
Бібліографічний опис
Гунько, Н. О. Напрями екологічної реструктуризації підприємств цукрової промисловості України / Н. О. Гунько // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 49. – С. 66–70.