Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9413
Title: Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів
Authors: Ткаченко, Надія Марківна
Keywords: послуги
харчування
учні
бюджетні асигнування
норми
вартість
ПДВ
сировина
зобов’язання
товарні надбавки
services
meals
students
budget allocations standards
standards
cost
VAT
raw
liabilities
trade allowances
кафедра обліку і аудиту
Issue Date: 1998
Citation: Ткаченко, Н. М. Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів / Н. М. Ткаченко // Все про бухгалтерський облік. – 1998. - № 113. - С. 8 -11.
Abstract: Стаття підготовлена (як відповідь на запитання бухгалтера Комісара Т.І. із Дніпропетровська) за пропозицією керівника газети «Все про бухгалтерський облік» У статті наведено законодавчу базу України про надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах, середніх навчальних закладах, операції, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість; харчування учнів за рахунок бюджетних асигнувань, натуральні норми харчування, режим харчування, платні послуги з харчування учнів, їх оплата та ін. На прикладі фактичних даних державних комунальних підприємств громадського харчування встановлена вартість харчування учнів (з ПДВ, без ПДВ) і джерела асигнувань та кореспонденцію рахунків бух обліку у зв’язку з придбанням сировини для приготування страв та інших продуктів харчування, облік податкового зобов’язання і податкового кредиту, облік товарних надбавок. Article prepared (in reply to a question accountant Commissioner TI from Dnepropetrovsk) on the proposal of the head of the newspaper «All about accounting» The article presents the legal framework of Ukraine on the provision of food for the students in vocational schools, secondary schools, transactions that are exempt from taxation the value added tax, student nutrition through budgetary allocations, natural nutritional standards, diet, paid services food for the students, their fees and so on. In the case of evidence of public utilities catering installed cost of food for the students (VAT excl) and source allocations and correspondence accounts boo accounting in connection with the acquisition of raw materials for cooking and other food products, accounting tax liability and tax credit account trade allowances.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9413
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
25.pdf195.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.