Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9483
Title: Связь технологических и теплофизических характеристик молочных продуктов
Other Titles: Connections berween technological and thermal characteristics of dairy products
Authors: Скарбовийчук, Александр Михайлович
Федоров, Владимир Гаврилович
Чернюшок, Ольга Анатольевна
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валерьяновна
Skarboviychuk, Alexander
Fedorov, Vladimir
Chernyushok, Olga
Kochubei-Lytvynenko, Oksana
Keywords: молоко
milk
вершки
сливки
cream
жирові суміші
жировые смеси
fatty compounds
теплофізичні характеристики
теплофизические характеристики
thermal characteristics
жирність
жирность
fat content
теплопровідність
теплопроводность
thermal conductivity
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2010
Citation: Скарбовийчук, О. М. Связь технологических и теплофизических характеристик молочных продуктов / О. М. Скарбовийчук, В. Г. Федоров, О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко // Инновационные технологии в пищевой промышленности : материалы ІХ международной научно- практической конференции: – Минск: 2010. – С. 23–27
Abstract: Наведено результати досліджень теплофізичних характеристик різних лабільних матеріалів, в тому числі молочних продуктів, теплометричним експрес-методом. Наведено графічні залежності теплопровідності від жирності різних жировмісних молочних продуктів. Доведено можливість швидкого визначення жирності для цілого ряду молочних продуктів (вершків, сметани, вершкового масла, спредів тощо) за величиною теплопровідності. Приведены результаты исследований теплофизических характеристик различных лабильных материалов, в том числе молочных продуктов, теплометричним экспресс-методом. Приведены графические зависимости теплопроводности от жирности различных жиросодержащих молочных продуктов. Доказана возможность быстрого определения жирности для целого ряда молочных продуктов (сливок, сметаны, сливочного масла, спредов и т.д.) по величине теплопроводности. Research results on thermal and physical characteristics of different labile materials, including dairy products carried out by thermal short-time method are presented. A graphic relationship between the heat conductivity and the fatness of different fat-containing dairy products is presented. It is proved a possibility of quick fatness determination for the range of dairy products (cream, sour cream, dairy butter, spread) given their heat conductivity.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9483
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
skarbovichyk.pdf2.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.