DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9622

Название: Kinetics of oxidation of fatty foods as the main indicator of their quality
Другие названия: Кінетика окиснення жирових продуктів як основний показник їх якості
Авторы: Radzievska, Irina
Melnyk, Oksana
Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
Мельник, Оксана Петрівна
Ключевые слова: oils and fats
oxidation
induction time
inhibitors
олії та жири
окиснення
період індукції
інгібітори
масла и жиры
окисление
период индукции
ингибиторы
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Radzievska, I. Kinetics of oxidation of fatty foods as the main indicator of their quality / I. Radzievska, O. Melnyk // The Second North and East European Congress on Food. − 2013. – Kyiv, Ukraine. – P. 139
Краткий осмотр (реферат): This work was conducted by determining the acid and peroxide value in fresh oils and fats, and after one, three and six months of storage. Determining indicators of oils and fats oxidation allowed to apply Tsepalov`s graphical method for calculating kinetic parameters of the oxidation process. В роботі було проведено визначення кислотного і пероксидного чисел у свіжих оліях і жирах та після одного, трьох і шести місяців їх зберігання. Визначення показників окиснюваності олій і жирів дозволило застосувати графічний метод Цепалова для розрахунку кінетичних параметрів процесу окиснення. В работе было проведено определение кислотного и перекисного чисел в свежих маслах и жирах и после одного, трех и шести месяцев их хранения. Определение показателей окисляемости масел и жиров позволило применить графический метод Цепалова для расчета кинетических параметров процесса окисления.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9622
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
kongress.pdf448,45 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback