Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками
Файли
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Скорцонера – рослинна сировина багата на харчові волокна і інші біологічно-активні речовини, тому є перспективним використовувати її в якості збагачувача харчових продуктів. В даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок.
При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики.
Scorzonera - herbs rich in dietary fiber and other biologically active substances, so it is perspective to use it as food enrichers. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder.
When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention.
Опис
Ключові слова
скорцонера, пюре та порошок скорцонери, пребіотики, морозиво, харчові волокна, scorzonera, scorzonera puree and powder, prebiotics, ice cream, dietary fiber, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Башта, А. О. Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками / А. О. Башта, Ю. С. Остролуцька // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей: матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, Київ, 20 –21 березня 2013 р. / НУХТ. – Київ, 2013. – С. 116.