Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Ступінь радіаційної небезпеки для населення визначається кількістю і складом радіонуклідів, викинутих у зовнішнє середовище, відстанню від місця аварії до населених пунктів, метрологічними умовами та порою року під час аварії. Радіоактивні речовини забруднюють сільськогосподарські рослини і урожай, які через це можуть стати непридатними для використання в їжу людям і на корм тваринам. The degree of radiation danger for a population is determined by an amount and composition of radionuclidess thrown out in an environment, by distance from the scene of accident to the settlements, metrology terms and season during an accident. Radionuclidess contaminate agricultural plants and harvest, that from it can become useless for the use in a meal to the people and on a feed to the animals.

Опис

Ключові слова

радіаційна небезпека, радіоактивні речовини, забрудненість, radiation danger, radionuclidess, muddiness, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Гнатюк, К. Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами / В. А. Заєць, О. О. Солдатенко, К. Гнатюк : Матеріали 73-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів. - К.: НУХТ, 2007. - Ч. І. - С. 138.