Дослідження впливу крупності пластівців злаків на якість хліба

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Вивчено вплив вівсяних, пшеничних та ячмінних пластівців різної крупності на процес бродіння тіста, формування його структурно-механічних властивостей та якість готових виробів. Встановлено, що зі зростанням крупності пластівців погіршується інтенсивність бродіння тіста, зменшується його в’язкість, знижується об’єм готових виробів, але покращується їх формостійкість. The influence of oat, wheat and barley flakes of various sizes on the process of fermentation dough, forming its structural and mechanical properties and quality of finished products. Found that with increasing size of cereal dough fermentation deteriorating intensity decreases its viscosity, reduced volume of finished products but improves their shape stability.

Опис

Ключові слова

хліб, пластівці, питомий об’єм, тісто, bread, flakes, specific volume, dough, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Семенова, А. Б. Дослідження впливу крупності пластівців злаків на якість хліба / А. Б. Семенова, Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот // Наукові здобутки молоді вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 77 наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2011 р. – К. : НУХТ, 2011. – Ч. 1. – С. 55.