Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16751
Title: Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)
Authors: Гулий, Іван Степанович
Рашевська, Тамара Олексіївна
Українець, Анатолій Іванович
Гойко, Ірина Юріївна
Ільницька, Людмила Валеріанівна
Гайдамака, Олена Анатоліївна
Keywords: високожирні вершки
вершкове масло
пектин
high-fat cream
butter
pectin
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2001
Citation: Деклараційний патент на винахід № 43298 A, МПК A23C 15/16 (2006.01). Спосіб виробництва вершкового масла / Гулий І. С., Рашевська Т. О., Українець А. І., Гойко І. Ю., Ільницька Л. В., Гайдамака О. А. ; заявник Український державний університет харчових технологій. – № 2001075356 ; заяв. 26.07.2001 ; опуб. 15.11.2001, Бюл. № 10
Abstract: Спосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16751
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
43298.PDF78.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.