Особливості структури пектину, виділеного з білокачаної капусти

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НУХТ

Анотація

Вивчено капусту, як джерело харчових волокон, в тому числі , пектину, наведено порівняльні аналітичні характеристики бурякового, яблучного, цитрусового пектинів з капустяним. Досліджено особливості будови капустяного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії
Gabbage vegetables have been studied as raw material for pectin. Comparative characteristics of the beet, apple and citrus pectin are given. The structural features of cabbage pectin were investigated using IR-spectrography method. Key words: pectin, dietary fiber, acetyl and carboxyl groups.

Опис

Ключові слова

харчові волокна, пектин, pectin, кафедра технології цукру і підготовки води, кафедра технології оздоровчих продуктів, кафедра харчової хімії, карбоксильні і ацетильні групи, dietary fiber, acetyl and carboxyl groups

Бібліографічний опис

Особливості структури пектину, виділеного з білокачаної капусти / А. І. Українець, І. О. Крапивницька, Т. Я. Харітон, Н. Г. Харітон // Харчова промисловість. - К., 2011. - Вип. 10. - С. 26-29.

Зібрання