Вплив поверхнево-активних речовин на реологічні показники бісквітного тіста

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Бісквітне тісто являється структурованою системою, в'язкість якої залежить від дотичної напруги зсуву та градієнта швидкості. Отримані під час досліджень результати впливу досліджуваних плодових порошків на реологічні властивості бісквітного тіста показали, що внесення порошку горобини призводить до підвищення в'язкості бісквітного тіста. Досліджено вплив поверхнево-активних речовин на реологічні властивості бісквітного тіста. Доведена доцільність використання в технології бісквітних напівфабрикатів, збагачених плодовими порошками, ПАР неіоногенної дії. The biscuit dough is a structured system whose viscosity depends on the tensile shear stress and velocity gradient. The results obtained during the research on the effects of the studied pomegranate powders on the rheological properties of the biscuit dough showed that the application of soybean powder leads to an increase in the viscosity of the biscuit dough. The influence of surface-active substances on the rheological properties of a biscuit dough was studied. The expediency of use in technology of biscuit semi-products, enriched with fruit powders, surfactant nonionic action.

Опис

Ключові слова

поверхнево-активні речовини, бісквітне тісто, surfactants, biscuit dough, кафедра готельно-ресторанної справи

Бібліографічний опис

Вплив поверхнево-активних речовин на реологічні показники бісквітного тіста / Ю. Мирошник, С. Грузда, О. Шидловська, В. Доценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 81 міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 23-24 квіт. 2015 р. : тези доп. – К. : НУХТ, 2015. – Ч. 3. – С. 418.