Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30999
Title: Спосіб комплексної переробки томатів (Патент на винахід № 112207 UA)
Authors: Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
Бессараб, Олександр Семенович
Keywords: томати
спосіб
переробка
tomato
method
recycling
кафедра технології консервування
Issue Date: 2018
Citation: Патент 127328 України МПК А23В 7/005 (2006.01)/ Спосіб комплексної переробки томатів// Бендерська О.В., Бессараб О.С.; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № № u2018 02080; заявл. 25.09.2018; опубл. 10.05.2019. Бюл. № 9.
Abstract: Спосіб комплексної переробки томатів полягає в послідовних операціях інспекції із видаленням некондиційних, вражених шкідниками та хворобами плодів, сортуванні томатів за ступенем стиглості, митті та механічному видаленні плодоніжок томатів, причому як сировину використовують томати різного ступеня зрілості та морфологічної будови, бланшування томатів проводять при температурі 60-120 °C протягом 0,5-60 хвилин, після цього проходить очищення томатів з подальшим їх подрібненням до розмірів частинок 5-15 мм, насіння томатів видаляють при здвоєному протиранні на ситі з діаметром отворів 1-2 мм, а на другому ситі з діаметром отворів 0,3-0,6 мм остаточно протирають томатну масу.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30999
Appears in Collections:Авторські свідоцтва

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18 Benderska Patent.pdf163.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.