Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32048
Title: Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону
Authors: Стеценко, Наталія Олександрівна
Краєвська, Світлана Петрівна
Keywords: насіння льону
подрібнення
лігнани
фракції
flax seeds
grinding
lignans
fractions
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2020
Citation: Стеценко, Н. О. Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // Food chemistry. Modern methods for production оf food, food additives and packaging materials : the International Scientific and Technical Conference : book of abstracts, October 7-9, 2020. – Lviv : Lviv Polytechnic National University, 2020. – Р. 51.
Abstract: Метою роботи було визначення оптимальних умов подрібнення та розділення насіння льону для вилучення лігнановмісної фракції. Було встановлено, що менший вміст жиру і більша кількість лігнанів міститься у фракціях з розмірами частинок, які не проходять через сито з діаметром отворів 2 мм. Фракції з дрібнішими частинками краще використовувати для виробництва лляного борошна з високим вмістом білку, олії і меншим вмістом лігнанів та харчових волокон. The aim of the work was to determine the optimal conditions for grinding and separating flax seeds to extract the fraction containing lignans. It was found that less fat and more lignans are contained in fractions with particle sizes that do not pass through a sieve with a hole diameter of 2 mm. Fines are best used to produce flaxseed flour that is high in protein, oil and lower in lignans and fiber.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32048
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SKLviv.pdf417.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.