Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону

Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Метою роботи було визначення оптимальних умов подрібнення та розділення насіння льону для вилучення лігнановмісної фракції. Було встановлено, що менший вміст жиру і більша кількість лігнанів міститься у фракціях з розмірами частинок, які не проходять через сито з діаметром отворів 2 мм. Фракції з дрібнішими частинками краще використовувати для виробництва лляного борошна з високим вмістом білку, олії і меншим вмістом лігнанів та харчових волокон. The aim of the work was to determine the optimal conditions for grinding and separating flax seeds to extract the fraction containing lignans. It was found that less fat and more lignans are contained in fractions with particle sizes that do not pass through a sieve with a hole diameter of 2 mm. Fines are best used to produce flaxseed flour that is high in protein, oil and lower in lignans and fiber.

Опис

Ключові слова

насіння льону, подрібнення, лігнани, фракції, flax seeds, grinding, lignans, fractions, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // Food chemistry. Modern methods for production оf food, food additives and packaging materials : the International Scientific and Technical Conference : book of abstracts, October 7-9, 2020. – Lviv : Lviv Polytechnic National University, 2020. – Р. 51.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced