Методи кріозахисту структур плодів та ягід при заморожуванні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

На біооб’єкти в процесі заморожування негативний вплив справляють кристали льоду, надмірна дегідрація, гіперконцентрування солей, зміни pH, що призводить до руйнування клітин. Щоб запобігти цьому плоди та ягоди заморожують під захистом різних сполук, названих кріопротекторами, які сприяють модифікації структури рідкої фази і характеру її кристалоутворення./Ice objects are negatively affected by ice crystals, excessive dehydration, hyperconcentration of salts, changes in pH, which leads to cell destruction. To prevent this, fruits and berries are frozen under the protection of various compounds called cryoprotectants, which help to modify the structure of the liquid phase and the nature of its crystal formation.

Опис

Ключові слова

заморожування, плоди, ягоди, кріозахист, fruits, berries, freezing, cryoprotection, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Методи кріозахисту структур плодів та ягід при заморожуванні / Г. О. Сімахіна, С. В. Камінська // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 10 грудня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 32-33.