Use of flax flour as a superfood in pate production

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Galenko, O. Use of flax flour as a superfood in pate production / O. Galenko, V. Golovachko // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 86 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2-3 квітня, 2020 р. – Київ: НУХТ, 2020 – Ч. 1. – С. 253.

Анотація

The chemical composition and biological value of flax seed protein of different varieties grown on the territory of Ukraine were determined and their comparative characteristics were conducted. It has been found that all the tested flax seed samples have a high biological value and are a promising raw material in the production of meat additives. For further research, the flaxseed "Magic" is selected because it has the highest amount of protein (25%), which is crucial when choosing raw materials and the least amount of fat (20,7%). Based on the above data, we are working on the development of sausage based food products with the addition of flax seed additives to improve the health of the state's population. Визначено хімічний склад та біологічну цінність білка насіння льону різних сортів, вирощених на території України, та проведено їх порівняльну характеристику. Встановлено, що всі досліджені зразки насіння льону мають високу біологічну цінність і є перспективною сировиною для виробництва м’ясних добавок. Для подальших досліджень обрано лляне насіння «Магія», оскільки воно має найбільшу кількість білка (25%), що має вирішальне значення при виборі сировини та найменшу кількість жиру (20,7%). Виходячи з вищезазначених даних, ми працюємо над розробкою харчових продуктів з додаванням насіння льону для поліпшення здоров’я населення.

Опис

Ключові слова

flax, meat, technology, fiber, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис