Використання продуктів із коноплі в технології хліба

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Робота присвячена дослідженню можливості використання продуктів переробки коноплі для виробництва хліба функціонального призначення. Літературний пошук показав, що конопляний шрот та конопляний протеїн завдяки своєму багатому хімічному складу є перспективною сировиною для виробництва хлібобулочних виробів оздоровчо-профілактичного призначення. Встановлено, що білки конопляного шроту не містять гліадину і глютеніну, що важливо для людей із захворюваннями на целіакію. Підтверджена можливість використання продуктів переробки коноплі, а саме, конопляного шроту та протеїну при виробництві хліба із пшеничного сортового борошна. Це дасть можливість підвищити харчову цінність хлібобулочних виробів за рахунок внесення функціональних інгредієнтів. The work is devoted to the study of the possibility of using hemp processing products for the production of functional bread. Literary research has shown that hemp meal and hemp protein due to its rich chemical composition are promising raw materials for the production of bakery products for health and prevention purposes. Hemp meal proteins have been shown to be free of gliadin and glutenin, which is important for people with celiac disease. The possibility of using hemp processing products, namely, hemp meal and protein in the production of bread from wheat flour has been confirmed. This will increase the nutritional value of bakery products through the introduction of functional ingredients.

Опис

Ключові слова

шрот коноплі, вітаміни, харчова цінність, харчові волокна, білок, хліб, hemp meal, vitamins, nutritional value, dietary fiber, protein, bread, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Хоптинська, С. Використання продуктів із коноплі в технології хліба / С. Хоптинська, Н. Фалендиш // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 126.