Перспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Кисломолочні продукти займають вагоме місце у раціоні харчування усіх верств населення завдяки високій харчовій цінності та дієтичним властивостям. Кисломолочні пасти, які виробляють із сиру кисломолочного є джерелом легкозасвоюваного повноцінного молочного білка, вітамінів, мінеральних елементів тощо. На сьогоднішній день асортиментний ряд кисломолочних продуктів для дитячого харчування є обмеженим або в основному представлений десертними видами. З огляду на дефіцит білку та надлишку легкозасвоюваних вуглеводів у раціоні харчування, виникає необхідність покращення структури харчування дітей.

Опис

Ключові слова

кисломолочні продукти, дитяче харчування, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції, sour milk products, baby food

Бібліографічний опис

Кузьмик, У. Г. Перспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванні / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко // Здорове харчування дітей в Україні - запорука майбутнього нації: стан і перспективи : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 29 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 54–56.