Перспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванні
Вантажиться...
Дата
2021
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Кисломолочні продукти займають вагоме місце у раціоні харчування усіх
верств населення завдяки високій харчовій цінності та дієтичним властивостям.
Кисломолочні пасти, які виробляють із сиру кисломолочного є джерелом легкозасвоюваного повноцінного молочного білка, вітамінів, мінеральних елементів тощо. На сьогоднішній день асортиментний ряд кисломолочних продуктів для дитячого харчування є обмеженим або в основному представлений десертними видами. З огляду на дефіцит білку та надлишку легкозасвоюваних вуглеводів у раціоні харчування, виникає необхідність покращення структури харчування
дітей.
Опис
Ключові слова
кисломолочні продукти, дитяче харчування, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції, sour milk products, baby food
Бібліографічний опис
Кузьмик, У. Г. Перспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванні / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко // Здорове харчування дітей в Україні - запорука майбутнього нації: стан і перспективи : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 29 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 54–56.