Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36814
Title: Удосконалення технології паштету для спеціального харчування
Authors: Гащук, Олександра Ізидорівна
Москалюк, Оксана Євгеніївна
Медяник, Марія Олександрівна
Keywords: м’ясо птиці
м’ясні паштети
спеціальне харчування
poultry
meat pate
special food
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2021
Citation: Гащук, О. І. Удосконалення технології паштету для спеціального харчування / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, М. О. Медяник // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ Міжнародної науково-технічної конференції, 09–10 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 194.
Abstract: Використання рослинної сировини у виробництві м'ясних продуктів дозволяє не тільки збагатити їх функціональними інгредієнтами, підвищити засвоюваність, а й отримати продукти, що відповідають фізіологічним нормам харчування. Основною сировиною для м'ясного паштету було обрано м'ясо птиці і куряча печінка. З метою збагачення розробленого продукту β-каротином і харчовими волокнами, надання йому функціональних властивостей в рецептуру вносили гарбузовий сік та дієтичну добавку на основі клітковини ядер волоського горіха The use of vegetable raw materials in the production of meat products allows not only to enrich them with functional ingredients, increase digestibility, but also to obtain products that meet physiological standards of nutrition. Poultry and chicken liver were chosen as the main raw materials for meat pate. In order to enrich the developed product with β-carotene and dietary fiber, giving it functional properties, pumpkin juice and a dietary supplement based on the fiber of walnut kernels were added to the recipe.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36814
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9-10.11.21 c.194.pdf110.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.