Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36831
Title: Бета-глюкан з вівса як функціонально-технологічний інгредієнт у складі морозива
Authors: Сапіга, Вікторія Ярославівна
Михалевич, Артур Петрович
Поліщук, Галина Євгеніївна
Keywords: бета-глюкан
овес
морозиво
beta-glucan
oat
ice cream
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2021
Citation: Сапіга В. Бета-глюкан з вівса як функціонально-технологічний інгредієнт у складі морозива / В. Сапіга, А. Михалевич, Г. Поліщук // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 30 листопада 2021. – Київ : НУХТ, 2021 – С. 106-107.
Abstract: Бета-глюкани є полісахаридами, які одержують з різних джерел – з ячменю, вівса, пшениці, дріжджів та ін. Бета-глюкани в основному застосовують як дієтичну добавку, що позитивно впливає на функціонування усіх внутрішніх органів людини. Відповідно до існуючих рекомендацій, щоденне споживання бета-глюкану у кількості 3 г знижує рівень холестерину у крові, що запобігає ризику виникнення ішемічної хвороби серця. Макромолекули бета-глюканів різного походження відрізняються будовою, зокрема наявністю та розподілом глікозидних зв’язків, а також молекулярною масою.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36831
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
106-107.pdf119.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.