Перспективи розширення асортименту сухих сумішей для виробництва морозива
Вантажиться...
Дата
2022
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Перспективними є дослідження щодо розробки багатокомпонентних композицій сухих сумішей для морозива, які при використанні нових рецептурних інгредієнтів можна виготовляти в домашніх умовах за допомогою побутових приладів і морожениць. Після виготовлення такі продукти матимуть зовнішній вигляд звичайного морозива, достатню збитість, органолептичні та фізико-хімічні показники, характерні для традиційного продукту. Досягти такої мети можна шляхом використання технологічно ефективних рецептурних інгредієнтів, які суттєво впливають на технологічні властивості відновлених сумішей (в'язкість, кріоскопічну температуру, кількість зв'язаної води та ін.), а також на якість та стабільність заморожених продуктів (збитість, опір до танення, дисперсність повітряної фази) та ін.
Опис
Ключові слова
морозиво, молочні консерви, сухі суміші, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Басс, О. О. Перспективи розширення асортименту сухих сумішей для виробництва морозива / О. О. Басс, Т. Г. Осьмак // Technologies and strategies for the implementation of scientific achievements. – 2022. – Vol. 2. – P.41–42