Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів в напоях оздоровчої дії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2001

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Важливою характеристикою напоїв є їх мінералізація, яка визначаеться сумарним вмістом у напої мінеральних сполук (г/дм3). Проведено вивчення впливу кип'ятіння води на вміст калію, натрію, кальцію та феруму. Показано, що термічна обробка води призводить до значного зменшення феруму (майже вдвічі), та до незначного зменшення вмісту кальцію: у контрольних зразках - 50...55 мг/дм3, а після кип'ятіння - 40...45 мг/дм3. Отримані результати та відповідні висновки дають змогу внести певні корективи у технологію та рецептуру напоїв, які розробляє кафедра біотехнології продуктів бродіння, екстрактів та напоїв. An important characteristic of drinks is their mineralization, which is defined by the total content in the drink mineral compounds (g / dm 3). The study of the influence of boiling water on potassium, sodium, calcium and iron. It is shown that heat treatment of water leads to a significant reduction of iron (almost twice), and a slight reduction of Calcium in control samples - 50 ... 55 mg / dm 3, and after boiling - 40 ... 45 mg / dm 3. The results and corresponding conclusions allow you to make some adjustments in technology and formulation of beverages that develops department of biotechnology fermentation extracts and beverages.

Опис

Ключові слова

мінералізація, термічна обробка води, фотометричний метод, salinity, heat treatment of water, photometric method, кафедра харчової хімії, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів у напоях оздоровчої дії / В. Д. Ганчук, В. Л. Прибильський., Є. Є. Костенко, О. П. Вітряк // Наук. праці УДУХТ. – 2001. – № 10, Ч. ІІ. – С. 11.