Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7263
Title: Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту (Патент на корисну модель № 40623)
Authors: Дорохович, Антонелла Миколаївна
Ковбаса, Володимир Миколайович
Дорохович, Вікторія Віталіївна
Гуліч, Марія Павлівна
Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна
Keywords: гікемічний індекс
показник глікемічності
харчовий продукт
рецептурний склад
вуглеводи
glycemic index
glycemic load
food product
recipe composition
carbohydrates
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2009
Citation: Пат. 40623 Україна, МПК А 23 L 1/10. Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту / Дорохович А. М., Ковбаса В. М., Гуліч М. П., Дорохович В. В., Яременко О. М.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – заявл. 10.07.08 ; опубл. 27.04.09, Бюл. № 8.
Abstract: У описі патенту наведено методику розрахунку показника глікемічності для будь-якого харчового продукту за допомогою математичних розрахунків, що дає можливість розрахувати оптимальний рецептурний склад з бажаним показником глікемічності існуючих харчових продуктів та для хворих на цукровий діабет. Методика із застосуванням математичних розрахунків є об’єктивною оцінкою. In the patent application describes a method for the calculation of glycemic load any food by mathematical calculations, which makes it possible to calculate the optimal composition of a prescription with the desired glycemic load existing food or for diabetics. Method with the application of mathematical calculations is an objective assessment.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7263
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
damsvpghp.pdf1.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.