Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7263
Title: | Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту (Патент на корисну модель № 40623) |
Authors: | Дорохович, Антонелла Миколаївна Ковбаса, Володимир Миколайович Дорохович, Вікторія Віталіївна Гуліч, Марія Павлівна Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна |
Keywords: | гікемічний індекс показник глікемічності харчовий продукт рецептурний склад вуглеводи glycemic index glycemic load food product recipe composition carbohydrates кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
Issue Date: | 2009 |
Citation: | Пат. 40623 Україна, МПК А 23 L 1/10. Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту / Дорохович А. М., Ковбаса В. М., Гуліч М. П., Дорохович В. В., Яременко О. М.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – заявл. 10.07.08 ; опубл. 27.04.09, Бюл. № 8. |
Abstract: | У описі патенту наведено методику розрахунку показника глікемічності для будь-якого харчового продукту за допомогою математичних розрахунків, що дає можливість розрахувати оптимальний рецептурний склад з бажаним показником глікемічності існуючих харчових продуктів та для хворих на цукровий діабет. Методика із застосуванням математичних розрахунків є об’єктивною оцінкою. In the patent application describes a method for the calculation of glycemic load any food by mathematical calculations, which makes it possible to calculate the optimal composition of a prescription with the desired glycemic load existing food or for diabetics. Method with the application of mathematical calculations is an objective assessment. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7263 |
Appears in Collections: | Патенти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
damsvpghp.pdf | 1.43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.