Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту (Патент на корисну модель № 40623)
Файли
Дата
2009
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У описі патенту наведено методику розрахунку показника глікемічності для будь-якого харчового продукту за допомогою математичних розрахунків, що дає можливість розрахувати оптимальний рецептурний склад з бажаним показником глікемічності існуючих харчових продуктів та для хворих на цукровий діабет. Методика із застосуванням математичних розрахунків є об’єктивною оцінкою.
In the patent application describes a method for the calculation of glycemic load any food by mathematical calculations, which makes it possible to calculate the optimal composition of a prescription with the desired glycemic load existing food or for diabetics. Method with the application of mathematical calculations is an objective assessment.
Опис
Ключові слова
гікемічний індекс, показник глікемічності, харчовий продукт, рецептурний склад, вуглеводи, glycemic index, glycemic load, food product, recipe composition, carbohydrates, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Пат. 40623 Україна, МПК А 23 L 1/10. Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту / Дорохович А. М., Ковбаса В. М., Гуліч М. П., Дорохович В. В., Яременко О. М.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – заявл. 10.07.08 ; опубл. 27.04.09, Бюл. № 8.