Тези доповідей
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Документ Застосування інтелектуальних систем обробки інформації, як засіб розв’язку проблем управління сучасним підприємством(2023) Грама, Михайло ПетровичВипарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус.Документ Технологія отримання ароматизатору закріпленого на субстраті(2020) Маркушин, Іван Олексійович; Подобій, Олена ВалеріївнаВ роботі розглянуто процес виробництва ароматизатору полуниці, закріпленого на крохмалі. Велику роль в формуванні аромату відіграють ключові з’єднання. Прикладами цих з’єднань, які визначають основний тон аромату харчового продукту, можуть служити: в лимонах - цитраль; полуниці – 4 (n - гідроксифеніл) – 2 – бутанон; в часнику - аллілсульфід; тмині – карвон; ванілі – ванілін.Документ Особливості застосування інкапсульованого ретинолу в косметичних продуктах(2023) Гриб, Віталія Володимирівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Визначення оптимальних умов екстракції для отримання флавоноїдів з акації (Robinia pseudoacacia)(2020) Бондаренко, Анастасія Валеріївна; Подобій, Олена ВалеріївнаОстаннім часом зростає інтерес до пошуку нетрадиційних джерел біологічно цінних компонентів, перспективних для створення нових видів функціональних харчових продуктів. Особливу увагу приділяють хімічному складу та вмісту в сировині антиоксидантів, що здатні попереджувати вільнорадикальне окислення біологічних структур організму, уповільнюючи процеси старіння та розвитку патологічних змін. Однією з багатих на корисні біологічно активні речовини рослин є акація (Robinia pseudoacacia). Дослідження різних видів робінії дозволили фітохімікам встановити в складі її екстракту різноманітні класи БАР, такі як: терпеноїди, фенольні сполуки – гідроксикоричні кислоти, флавоноїди, дубильні речовини.Документ Біологічно активні речовини та антиоксидантна активність арніки гірської Arnica montana(2023) Лихачов, Дмитро; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом досліджень була лікарська рослинна сировина – суцвіття-кошички арніки гірської. Вміст хлорофілів та каротиноїдів визначали в екстракті без попереднього розділення за оптичною густиною. Кількісне визначення супутніх біологічно активних речовин методами водного титрування з 2,6- дихлорофеноліндофенолом натрію, перманганатометрії, спектрофотометрії. Загальну антиоксидантну активність за допомогою реактиву DPPH.Документ Promising emulsifier in the food industry: physical and chemical properties of sucroglycerides and their rationing in food products(2020) Korobka, Yuliya V.; Podobiy, OlenaWe have known nutritional supplements for thousands of years. Food additives by the FAO/WHO Commission according to the Codex Alimentarius include any substances not used as food or food ingredients, regardless of their nutritional value, and specially added for technological purposes to improve the organoleptic and other properties of food products in their production, handling, packaging, transportation or storage. One of these is the additive E474 - sugar glycerides.Документ Технологія отримання емульсійного екстракту меліси лікарської(2020) Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович; Івченко, Ірина ВіталіївнаНа сьогодні існує безліч технологій вилучення цінних компонентів з рослинної сировини, але класичні технології екстракції не завжди дозволяють в повній мірі вилучити біологічно активні речовини (БАР). Виробництво екстрактів з рослинної сировини дуже поширене. Актуальним є пошук нових більш досконалих методів отримання екстрактів, які б дозволили при мінімальних технологічних затратах вилучили максимальну кількість біологічно-цінних компонентів.Документ Використання сублімованої плодоовочевої та ягідної сировини у виробництві дієтичних добавок(2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Термічна стійкість соняшникової олії, збагаченої олією кмину(2020) Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Дослідження мікроелементного складу цукрогліцеридів методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2021) Коробка, Юлія Володимирівна; Мілюкін, Михайло Васильович; Подобій, Олена ВалеріївнаЦукрогліцериди володіють комплексною дією та однаково гарно проявляють себе у прямих та зворотніх емульсіях. Даний емульгатор гарантує успіх при використанні у більшості харчових продуктів та косметичних засобів, завдяки широкому діапазону використання та хімічній структурі, що надає йому такі властивості.Документ Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини етиловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Омелянчук, Ілля Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін , Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини диметилсульфоксидом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Хомов, Євгеній Вячеславович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини ізопропіловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивнозв’язаною плазмою(2020) Ошурко, Павло Анатолійович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту ромашки етиловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Бондар, Олена Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Перспективи використання сублімованої рослинної сировини у складі дієтичних добавок(2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Стабілізуючі властивості гуміарабіку в емульсіях(2020) Теребило, Олена Анатоліївна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Застосування цукрогліцеридів Е474 у харчовій промисловості(2020) Коробка, Юлія Володимирівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Олія авокадо: властивості та застосування(2020) Коробка, Юлія Володимирівна; Бахмач, Володимир Олександрович; Подобій, Олена ВалеріївнаОлія авокадо є густою зеленувато-жовтою рідиною з досить приємним м'яким смаком, який нагадує горіхову олію, і оригінальним пікантним запахом. Її отримують способом холодного віджиму з м'якоті авокадо, плоду високого дерева з Лаврових. Саме подібна технологія дає можливість повністю зберегти всі корисні властивості олії, її мінерали, вітаміни, кислоти та інші біологічно активні речовини.Документ Determination of the mass fraction of moisture of gum arabic(2021) Terebylo, Olena; Brychka, Sergei; Podobiy, OlenaThe main purpose of this study is to determine the mass fraction of moisture in the sample of gum arabic to confirm the data specified in the certificate of quality of the food additive.Документ Емульгуючі властивості харчової добавки Е414 – гуміарабіку у косметичних емульсіях(2021) Теребило, Олена Анатоліївна; Подобій, Олена Валеріївна