Тези доповідей

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8112
  • Документ
    Елементи комп`ютерної математики при вирішенні задач теоретичної механіки
    (2024) Ткаченко, Анастасія Олександрівна; Осьмак, Олексій Олексійович
    Основною метою вивчення дисципліни «Теоретична механіка» є набуття здобувачами вищої освіти комплексу знань, щодо: моделювання процесів природних явищ, з одночасним розбиттям складних процесів на прості; вивчення основних законів та властивостей механічного руху досліджуваних об’єктів. Набуті знання дають можливість здобувачам застосовувати своєрідний інструмент опису технічних задач математичними методами. Знання законів механіки збагачують інженерів і вчених новими методами досліджень, допомагають розкрити істинний зміст широкого спектру явищ природи і технічної практики
  • Документ
    Визначення характеристик міцності під час динамічних навантажень
    (2024) Майданюк, Дмитро Сергійович; Башта, Анатолій Володимирович
    Ударне навантаження навіть при короткочасній дії може зробити деякі пластичні матеріали за статичного навантаження, крихкими. При повторно-змінних коливаннях вони зношуються, що призводить до різкого зниження їх характеристик міцності
  • Документ
    Вплив дефектів на міцність зварних з'єднань
    (2024) Майданюк, Дмитро Сергійович; Башта, Анатолій Володимирович
    Дефекти суттєво впливають на міцність зварних з'єднань та можуть спричинити передчасне руйнування конструкцій. Властивості матеріалів визначають пластичність зварного з’єднання та схильність до утворення тріщин, а конструкція з'єднання впливає на вид і навантажуваність такого з’єднання, схильність до утворення і розвитку тріщин, концентраторів напружень та залишкових напружень
  • Документ
    Порівняльний аналіз витратних характеристик прецизійних дозаторів
    (2024) Безсмертний, Дмитро; Токарчук, Сергій Володимирович
    Розвиток дозувально-фасувальних технологічних комплексів характеризується зростанням вимог до точності, надійності та швидкодії таких пристроїв. Актуальним є питання автоматизації процесу дозування та підтримки необхідної пропускної здатності, особливо під час роботи з мікро- та нанопорціями
  • Документ
    Дослідження механічних властивостей 3d-друкованих матеріалів
    (2024) Логвиненко, Олександр Миколайович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Наведено результати експериментального дослідження механічних характеристик при розтягуванні зразків матеріалу з АБС-пластику ABSplus-P430. Ці зразки, виготовлені методом 3D-друку, відрізняються орієнтацією шарів матеріалу, що формується розташуванням зразків під час друку та орієнтацією растра друку
  • Документ
    Підготовчі процеси переробки використаної упаковки важливий фактор ресурсоощадних технологій
    (2024) Скуйбіда, Євгеній Леонідович; Мельничук, Богдан Миколайович; Костюк, Володимир Степанович
    Транспортування використаних пакувальних матеріалів від місць їх утворення до переробних підприємств є одним з найбільш матеріально затратних процесів наряду із актуальністю проведення підготовки такої сировини до переробки
  • Документ
    Особливості виготовлення та використання біорозкладальних матеріалів
    (2024) Верещак, Денис Сергійович; Ступак, Юлія Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Сьогодні для зменшення навантаження на навколишнє середовище підвищена увага приділяється біосумісним, компостованим та одержаним з відновлюваної сировини полімерним матеріалам. Поява біопластиків дозволяє значно знизити вуглецевий індекс і полімерів і товарів, вироблених на їх основі
  • Документ
    Використання чилерів для рекуперації тепла на пивоварених заводах
    (2024) Скуйбіда, Євгеній Леонідович; Костюк, Володимир Степанович
    Серед унікальних різноманітних енергоефективних рішень для промислового охолодження, обігріву та підігріву води із залученням відновлюваних джерел енергії особливе місце займають чилери
  • Документ
    Робота гібридної сонячної станції: приватний досвід
    (2024) Дорошенко, Андрій; Костюк, Володимир Степанович
    В реаліях сьогодення актуальним є використання, вивчення та накопичення досвіду роботи гібридних сонячних енергетичних систем в приватному секторі, що посилюється можливістю їх застосування в харчовій промисловості, де спостерігається відносно стабільне та передбачуване споживання енергії
  • Документ
    Ініціалізації нестаціонарного моделювання з метою підвищення точності дозування
    (2024) Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Організація потокового дозування в пакувальних машинах потребує поєднання високої точності дозування з максимальною швидкістю роботи. Це складне завдання, адже воно потребує ретельного узгодження роботи механічних, електронних та програмних компонентів машини.
  • Документ
    Influence of buckwheat malt on beer properties
    (2020) Parkhomenko, Anastasia; Mukoid, Roman
    The prospects of using buckwheat malt for the production of low-gluten beer are shown. Gluten is absent in such cereals as buckwheat and rice, and in other cereals the amount of gluten is: corn 80 ppm, barley 151 ppm, wheat 162 ppm. Therefore, for the preparation of low-gluten beer buckwheat malt and barley malt are recommended
  • Документ
    Дослідження найпоширеніших дефектів смаку та аромату пива
    (2020) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Виробництво пива – тривалий багатостадійний процес, тому проблеми можуть з’являтися на різних етапах виробництва. Дефекти можна розділити на дві основні категорії: ті, які отримані в процесі пивоваріння і ті, що виникають в пиві вже після розливу. Ці групи можуть поділятися на сенсорні та фізичні дефекти
  • Документ
    Вплив якості води в пивоварінні
    (2020) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна
    Вода – це основна сировина пивоварного виробництва, від її хімічного складу залежать органолептичні та фізико-хімічні властивості готового напою. Метою роботи є дослідження впливу якості води на органолептичні показники пива
  • Документ
    Виробництво пива з додаванням насіння канабісу
    (2020) Мукоїд, Роман Миколайович; Лісовий, Микола Олександрович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна
    Метою проведення дослідження є приготування пива з додаванням насіння канабісу, досліджено його органолептичні та фізико-хімічні показники, підібрано оптимальні способи та режими виробництва, проведено порівняльний аналіз напою з додаванням різної кількості насіння канабісу та без додавання його
  • Документ
    Possibilities of use of all diferent sortotypes for malt preparation
    (2020) Mukoid, Roman; Parkhomenko, Anastasia; Hryshechkina, Anastasia
    В Україні виведені нові, так звані, голозерні сорти вівса. Від традиційних плівчастих вони відрізняються збільшеним вмістом білка та крохмалю і мінімальною кількістю клітковини. Це значно підвищує їх харчові цінність і спрощує процес переробки. Але незважаючи на значні переваги цих сортів, літературних даних щодо їх хімічного складу літературі замало, а про їх змінах при солодорощенні взагалі відсутні. Тому розроблення технології солоду з голозерного сорту вівса дозволить отримати новий вид сировини для харчових продуктів
  • Документ
    Аналіз способів подрібнення зернопродуктів у пивоварінні
    (2019) Пивоваров, Олексій Андрійович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Подрібнення зернової сировини має вирішальний вплив на наступні стадії процесу виробництва пива і на його якісні показники, зокрема, на процес затирання, тривалість оцукрювання, фільтрування затору, вихід продукції, а також на процес бродіння, фільтрування пива, його колір, смак, стійкість до старіння і стабільність. Основні завдання, які потрібно вирішити при подрібненні пивоварного солоду: збереження оболонки зерна для кращого фільтрування на фільтр-апаратах, збільшення швидкості фільтрування і виходу екстракту, запобігання забиванню фільтраційних сит. Для цього будуть розглянуті декілька методів подрібнення зернової сировини для виробництва пива
  • Документ
    Перспектива виробництва пива з додаванням насіння канабісу
    (2019) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Лісовий, Микола Олександрович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Для виробництва використовують насіння канабісу, яке не містить тетрагідроканабінолу. Виробництво можливе двома способами: приготуванням суміші насіння канабісу з хмелем або безпосереднім додаванням екстракту суцвіть конопель в напій. Завдяки цьому пиво набуває приємного смаку та аромату, з горіховими тонами і легкою гірчинкою. В роботі було досліджено склад та можливості використання насіння канабісу в пивоварній промисловості
  • Документ
    Дослідження хімічного складу насіння канабісу, його лікувальних властивостей та вплив на органолептичні показники готового пива
    (2019) Лісовий, Микола Олександрович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Пивоваріння не стоїть на місці — за останній час з’явилися нові різновиди пива. Наприклад, конопляне пиво, обсяги якого з кожним роком зростає. Розроблення технології приготування пива з додаванням плодів канабісу є актуальною проблемою, вирішення якої дозволить отримати натуральний продукт бродіння, розширити асортимент з високою біологічною цінністю
  • Документ
    Розробка технології кондитерських виробів на основі пшоняного та кукурудзяного борошна для безглютенової дієти
    (2024-04-11) Станжицький, Микола Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна
    За даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, на целіакію страждає близько 1% населення нашої планети. Це захворювання пов'язане з непереносимістю глютену, який міститься в крупах і продуктах їх переробки. Целіакія – це розлад, який пошкоджує тонкий кишечник і ускладнює проникнення поживних харчових речовини з їжі в кров. Профілактика та лікування цього захворювання полягає, перш за все, у дотриманні спеціальних безглютенових або безбілкових дієт. Збільшення хворих на целіакію сприяє розробці безглютенової продукції, зокрема борошняних кондитерських виробів.
  • Документ
    Проблематика визначення пористості хлібобулочних виробів за допомогою програми ImageJ
    (2023) Ткаченко, Таісія Павлівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Проведені дослідження використання цифрового зображення для встановлення пористості харчових продуктів на прикладі хлібобулочних виробів. Проведений аналіз основних перешкод до визначення пористості виробів з темнішим м'якишем від хліба з пшеничного борошна вищого сорту.