Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064
Title: Використання бентонітів у харчовій промисловості
Authors: Іщенко, Віра Миколаївна
Колотуша, Тетяна Петрівна
Полумбрик, Олег Максимович
Keywords: бентоніти
сорбційні властивості
освітлення виноматеріалів
рафінування олій
bentonite
sorption properties
fining of wine
refining of oils
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2013
Citation: Іщенко, В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 34-36.
Abstract: В статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.
The paper analyzed the composition and sorption properties of bentonite clays and their use in food technology. It is shown that as sorbents for the wine industry should use sodium or calcium bentonites, and for adsorption refining oils - bentonites, activated inorganic acids.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ik.pdf272.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.