Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064
Назва: Використання бентонітів у харчовій промисловості
Автори: Іщенко, Віра Миколаївна
Колотуша, Тетяна Петрівна
Полумбрик, Олег Максимович
Ключові слова: бентоніти
сорбційні властивості
освітлення виноматеріалів
рафінування олій
bentonite
sorption properties
fining of wine
refining of oils
кафедра харчової хімії
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Іщенко, В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 34-36.
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.
The paper analyzed the composition and sorption properties of bentonite clays and their use in food technology. It is shown that as sorbents for the wine industry should use sodium or calcium bentonites, and for adsorption refining oils - bentonites, activated inorganic acids.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ik.pdf272.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.