Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІщенко, Віра Миколаївна-
dc.contributor.authorКолотуша, Тетяна Петрівна-
dc.contributor.authorПолумбрик, Олег Максимович-
dc.date.accessioned2012-05-14T14:18:47Z-
dc.date.available2012-05-14T14:18:47Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationІщенко, В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 34-36.-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064-
dc.description.abstractВ статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.uk_UK
dc.description.abstractThe paper analyzed the composition and sorption properties of bentonite clays and their use in food technology. It is shown that as sorbents for the wine industry should use sodium or calcium bentonites, and for adsorption refining oils - bentonites, activated inorganic acids.en
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectбентоніти-
dc.subjectсорбційні властивості-
dc.subjectосвітлення виноматеріалів-
dc.subjectрафінування олій-
dc.subjectbentonite-
dc.subjectsorption properties-
dc.subjectfining of wine-
dc.subjectrefining of oils-
dc.subjectкафедра харчової хімії-
dc.titleВикористання бентонітів у харчовій промисловостіuk_UK
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ik.pdf272.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.