Основні принципи раціоналізації харчування в умовах довготривалої дії малих доз іонізуючого випромінювання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2004

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Особливості харчування здійснють модифікуючий вплив на розвиток реакцій організму при довготривалому внутрішньому опроміненні малими дозами. Раціоналізація харчування в умовах підвищеної радіаційної дії є реальним шляхом зниження внутрішнього опромінення організму людини. Nutrition features have the modifying influence on the development of reactions in prolonged internal irradiation with low doses. Rationalization of nutrition in terms of increased radiation exposure is the real way to reduce the internal exposure of the human body.

Опис

Ключові слова

опромінення, забруднення, радіонукліди, продукти харчування, radiation, pollution, radionuclides, food, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Нещадим, Л. П. Основні принципи раціоналізації харчування в умовах довготривалої дії малих доз іонізуючого випромінювання. / Л. П. Нещадим, Г. С. Мельник, Г. Л. Демчина // Наукові добутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма та матеріали 70-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 20–21 квітня 2004 р. – У 2ч. - К.: НУХТ, 2004. – Ч. 1. – С. 127.