Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11180
Title: Исследование полей влагосодержания и температуры при терморадиационной сушке сдобных сухарей
Other Titles: The research fields of moisture content and temperature during drying thermoradiation zwieback
Authors: Буляндра, Алексей Федорович
Бережной, Петр Васильевич
Дущенко, Виктор Павлович
Вербицкий, Борис Ильич
Bulyandra, Alexey
Berezhnyi, Peter
Verbitckiy, Boris
Duschenko, Victor
Keywords: вологовміст
влагосодержание
moisture content
масоперенос
массоперенос
mass transfer
кафедра фізики
кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
Issue Date: 1976
Citation: Исследование полей влагосодержания и температуры при терморадиационной сушке сдобных сухарей / А. Ф. Буляндра, П. В. Бережной, В. П. Дущенко, Б. И. Вербицкий // Пищевая технология. – 1976. - № 1. - C. 95-97.
Abstract: Інтенсивність сушіння колоїдних капіллярнопорістих харчових продуктів, що володіють значною енерціі полів вологовмісту, залежить не тільки від інтенсивності підведення тепла до поверхні тіла і міграції її в навколишнє середовище, а й значною мірою від механізму внутрішнього масопереносу. Внутрішній тепломассоперенос лімітує весь процес сушіння, тому для інтенсифікації його першорядне значення набуває знання залежності інтенсивності внутрішнього тепломассопереноса від режиму сушіння. Интенсивность сушки коллоидных капиллярнопористых пищевых продуктов, обладающих значительной энерцией полей влагосодержания, зависит не только от интенсивности подвода тепла к поверхности тела и миграции ее в окружающую среду, а й в значительной мере от механизма внутреннего массопереноса. Внутренний тепломассоперенос лимитирует весь процесс сушки, поэтому для интенсификации его первостепенное значение приобретает знание зависимости интенсивности внутреннего тепломассопереноса от режима сушки. Intensity colloidal capillary drying foodstuffs having significant moisture enertsii field depends not only on the intensity of the heat supply to the body surface and its migration into the environment, and d largely on internal mass transfer mechanism. The internal heat and mass transfer limits the entire drying process, so to intensify its paramount knowledge of the intensity of internal heat and mass transfer from the drying mode.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11180
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1976.pdf117.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.