Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11711
Title: Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них
Other Titles: Сравнительная характеристика некрахмальных полисахаров некоторых зерновых культур и солода из них
Comparative field description no starch sugar some cereals and malt of them
Authors: Кошова, Валентина Миколаївна
Кошевая, Валентина Николаевна
Koshova, Valentina
Хіврич, Борис Іванович
Хиврич, Борис Иванович
Hivrich, Boris
Роздобудько, Борис Валерійович
Rozdobudko, Boris
Роздобудько, Борис Валерьевич
Keywords: цукри
сусло
горох
овес
геміцилюлоза
сахара
гемицилюлоза
sugars
wort
peas
oats
hemitsylyuloza
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2013
Citation: Кошова, В. М. Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них / В. М. Кошова, Б. І. Хіврич, Б. В. Роздобудько // Nauka džis : teoria, metodologia, praktyka : žbior raportow naukowzch. – Wroclaw: Sp. z o. z. «Diamond trading tour», 2013. – Р. 28-33.
Abstract: На основі експериментальних досліджень встановлено, що жито містить приблизно в 1,5 % більше ніж горох некрохмальних поліцукрів, які обумовлюють в’язкість сусла. В зерні жита, при його пророщуванні, ферментативна активність цитолітичних ферментів значно вища, ніж у горосі, що зумовлює більш глибокий гідроліз геміцелюлоз і гумі-речовин. В солоді жита і гороху вміст гумі-речовин знаходиться майже в одних і тих межах, а відносна в’язкість 0,5 %-го розчину гумі-речовин у горосі і солоду з нього майже в 10 разів менше, ніж у зерні і солоді з жита. На основе экспериментальных исследований установлено, что рожь содержит примерно в 1,5% больше чем горох некрахмальных полицукрив, обуславливающих вязкость сусла. В зерне ржи, при его проращивании, ферментативная активность цитологических ферментов значительно выше, чем в горохе, что обусловливает более глубокий гидролиз гемицеллюлоз и гуми-веществ. В солоде ржи и гороха содержание резине-веществ находится почти в одних и тех пределах, а относительная вязкость 0,5%-го раствора резине-веществ в горохе и солода из него почти в 10 раз меньше, чем в зерне и солоде с ржи. On the basis of experimental studies found that rye contains about 1.5% higher than peas nekrohmalnyh politsukriv which cause the viscosity of the wort. On rye, with its germination, enzymatic activity of cytolytic enzymes is much higher than that of peas, which leads to a deeper hydrolysis of hemicellulose and gumi-compounds. As malt rye and peas-content rubber compounds is almost one and the extent and the relative viscosity of 0.5% solution of rubber-substances in malt and peas with him almost 10 times less than that of grain and malt from rye.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11711
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Comparative.pdf130.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.