Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11711
Title: Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них
Authors: Кошова, Валентина Миколаївна
Хіврич, Борис Іванович
Роздобудько, Борис Валерійович
Keywords: цукри
сусло
горох
овес
геміцилюлоза
sugars
wort
peas
oats
hemitsylyuloza
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2013
Citation: Кошова, В. М. Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них / В. М. Кошова, Б. І. Хіврич, Б. В. Роздобудько // Nauka džis : teoria, metodologia, praktyka : žbior raportow naukowzch. – Wroclaw: Sp. z o. z. «Diamond trading tour», 2013. – Р. 28-33.
Abstract: На основі експериментальних досліджень встановлено, що жито містить приблизно в 1,5 % більше ніж горох некрохмальних поліцукрів, які обумовлюють в’язкість сусла. В зерні жита, при його пророщуванні, ферментативна активність цитолітичних ферментів значно вища, ніж у горосі, що зумовлює більш глибокий гідроліз геміцелюлоз і гумі-речовин. В солоді жита і гороху вміст гумі-речовин знаходиться майже в одних і тих межах, а відносна в’язкість 0,5 %-го розчину гумі-речовин у горосі і солоду з нього майже в 10 разів менше, ніж у зерні і солоді з жита. On the basis of experimental studies found that rye contains about 1.5% higher than peas nekrohmalnyh politsukriv which cause the viscosity of the wort. On rye, with its germination, enzymatic activity of cytolytic enzymes is much higher than that of peas, which leads to a deeper hydrolysis of hemicellulose and gumi-compounds. As malt rye and peas-content rubber compounds is almost one and the extent and the relative viscosity of 0.5% solution of rubber-substances in malt and peas with him almost 10 times less than that of grain and malt from rye.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11711
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Comparative.pdf130.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.