Узагальнені критерії якості в задачах багатокритеріальної оптимізації
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Проведено аналіз різних способів формування узагальнених критеріїв якості для формування цільових функцій в задачах багатокритеріальної оптимізації. В залежності від типу цільової функції та характеру обмежень застосовані аналітичні методи, методи математичного програмування або ітераційні методи дослідження операцій. Запропоновано цільові функції для розв’язування практичних задач оптимізації в економіці та харчовій промисловості (оптимізація рецептурного складу продукту).
The analysis of different methods for the general quality criteria for the formation of objective functions in multi-objective optimization problems . Depending on the nature of the objective function and constraints applied analytical methods, mathematical programming methods and iterative methods of operations research. A target function for solving practical optimization problems in the economy and the food industry (optimization prescription of the product ).
Опис
Ключові слова
цільова функція, узагальнений критерій якості, математична модель, багатокритеріальна оптимізація, multicriteria optimization objective function, the generalized criterion of quality, mathematical model, кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.
Бібліографічний опис
Артюхова, Л. В. Узагальнені критерії якості в задачах багатокритеріальної оптимізації / Л. В. Артюхова, Н. М. Руденко, Т. В. Зінченко // Ukrainian Food Journal. - К.: НУХТ, 2012. - № 1. - С. 97-100.