Узагальнені критерії якості в задачах багатокритеріальної оптимізації

Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Проведено аналіз різних способів формування узагальнених критеріїв якості для формування цільових функцій в задачах багатокритеріальної оптимізації. В залежності від типу цільової функції та характеру обмежень застосовані аналітичні методи, методи математичного програмування або ітераційні методи дослідження операцій. Запропоновано цільові функції для розв’язування практичних задач оптимізації в економіці та харчовій промисловості (оптимізація рецептурного складу продукту). The analysis of different methods for the general quality criteria for the formation of objective functions in multi-objective optimization problems . Depending on the nature of the objective function and constraints applied analytical methods, mathematical programming methods and iterative methods of operations research. A target function for solving practical optimization problems in the economy and the food industry (optimization prescription of the product ).

Опис

Ключові слова

цільова функція, узагальнений критерій якості, математична модель, багатокритеріальна оптимізація, multicriteria optimization objective function, the generalized criterion of quality, mathematical model, кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.

Бібліографічний опис

Артюхова, Л. В. Узагальнені критерії якості в задачах багатокритеріальної оптимізації / Л. В. Артюхова, Н. М. Руденко, Т. В. Зінченко // Ukrainian Food Journal. - К.: НУХТ, 2012. - № 1. - С. 97-100.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced