Використання купажованого жиру в технології нових маргаринів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В останні роки дослідженням складу і властивостей жирових харчових продуктів приділяється все більше уваги у зв’язку з їх впливом на здоров’я людини та на розвиток ряду захворювань, пов’язаних з порушенням ліпідного обміну. На відміну від традиційних маргаринів, головним компонентом запропонованої нами маргаринової продукції є купажі свинячого та яловичого жиру з гірчичною, соєвою або кукурудзяною оліями. Відповідно до кондитерського призначення ми пропонуємо рецептури столового маргарину з купажем легкоплавкого свинячого жиру, а рецептуру кулінарного маргарину – з купажем більш твердого яловичого жиру. At the last years to studies of the composition and characteristic of the fatty food-stuffs is spared all more attention in connection with their influence upon health of the person and on development of the row of the diseases, in accordance with breach of the fatty exchange. Unlike traditional oleomargarine, the main component offered by us oleomargarine are a mixture lard and beef of fat with mustard, soy or corn oil. In accordance with confectionery purpose we offer the compositions of the table oleomargarine with mixture soft lard, but composition culinary oleomargarine - with mixture more hard beef fat.

Опис

Ключові слова

маргарин, жирнокислотний склад, вітамін Е, трансізомери, холестерол, oleomargarine, fatty acid composition, vitamin E, trans, cholesterol, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Пешук, Л. В. Використання купажованого жиру в технології нових маргаринів / Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Вісник національного Харківського політехнічного інституту. Тематичний випуск : Нові рішення в сучасних технологіях. – 2008. - № 43. – С. 46–51.

Зібрання