Дослідження антиоксидантної активності тонізуючих напоїв

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Описано основні механізми дії біоантиоксидантів фенольної природи у функціонуванні антиоксидантної системи живих організмів, визначено вміст поліфенольних сполук у деяких традиційних напоях та їхню антиоксидантну активність, що проявляється у нейтралізації вільних радикалів. This article highlights the basic mechanisms of the action of phenolic compounds in functioning of the antioxidant system in living organisms, content of poliphenols in some of the traditional beverages, antioxidant activity of these phytochemicals which shows up in neutralization of free radicals.

Опис

Ключові слова

антиоксидантна активність, кава, окислення, вільні радикали, фенольні сполуки, antioxidant activity, coffee, oxidation, free radicals, phenolic compounds

Бібліографічний опис

Дегтярьов, Л. Дослідження антиоксидантної активності тонізуючих напоїв/ Л. Дегтярьов, С. Бажай, Ю. Куценко // Наукові праці НУХТ. – 2010. - № 33. - С. 50-52.

Зібрання