DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12136

Название: Features of drying process of artificially cultivated mushrooms
Другие названия: Особливості процесу сушіння штучно культивованих грибів
Авторы: Zinchenko, Inna
Terletska, Vita
Зінченко, Інна Миколаївна
Терлецька, Віта Альбертівна
Ключевые слова: pleurotus ostreatus
agaricus bisporus
mushroom products
drying
swelling
глива звичайна
печериця двоспорова
грибні продукти
сушіння
набухання
вешенка обыкновенная
шампиньон двуспоровый
грибные продукты
сушка
набухание
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Zinchenko, І. Features of drying process of artificially cultivated mushrooms / I. Zinchenko, V. Terletska // The XXIV International Colloquium of Institute CEDIMES, Kyiv (Ukraine) : Book of Abstracts. — 28 October – 3 November 2013. — K. : NUFT, 2013. — P. 25.
Краткий осмотр (реферат): This paper describes the analysis of drying and taste additives influence on the changes of chemical composition and quality parameters of Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus mushrooms and their ready-to-cook mushroom foods. We tested and scientifically motivated the impact of drying on the protein substances changes and carbohydrates changes (contents of glycogen, dextrines, reducing substances, cellulose) of ready-to-cook mushroom foods. Дана робота висвітлює аналіз впливу сушіння та смакових добавок на зміни хімічного складу та показники якості грибів глива звичайна та печериця двоспорова та їх грибних напівфабрикатів. Ми дослідили та науково обґрунтували вплив сушіння на зміни білкових речовин та вуглеводів (вміст глікогену, декстринів, редукуючих речовин, клітковини) грибних напівфабрикатів. Данная работа освещает анализ влияния сушки и вкусовых добавок на изменения химического состава и показатели качества грибов вешенка обыкновенная и шампиньон двуспоровый и их грибных полуфабрикатов. Мы исследовали и научно обосновали влияние сушки на изменения белковых веществ и углеводов (содержимое гликогена, декстринов, редуцирующих веществ, клетчатки) грибных полуфабрикатов.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12136
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Tzimfodpoacm.pdf58,97 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback